Energiezuinigheid in 2024 nog belangrijker

Per 1 januari 2024 zijn de leennormen voor een hypotheek op een aantal punten gewijzigd. Zo ontstaat er meer leenruimte voor kopers van een energiezuinige woning en voor woningeigenaren om hun eigen woning te verduurzamen.

 


Aankoop woning;
Voor een woning met een beter energielabel kan per 1 januari j.l. méér worden geleend dan voor een woning met een slechter (E,F,G) energielabel. Wonen in een energiezuinige woning kan immers zorgen voor een aanzienlijk lagere energierekening.

Geldverstrekkers houden hier ook steeds vaker rekening mee bij het berekenen van de maximale hypotheek voor het kopen van een woning. De hypotheeklasten worden daardoor meer gekoppeld aan het maandelijkse budget en de daadwerkelijke maandlasten. 

Verduurzamen eigen woning;
Wanneer je je eigen woning wil verduurzamen, is hier in 2024 ook extra leenruimte voor. Hoe slechter het label van je woning, hoe hoger het bedrag wat je kunt lenen voor energiebesparende maatregelen. 

Benieuwd naar wat jouw hypotheek mogelijkheden zijn? Loop dan binnen en maak een afspraak met onze partner hypotheek specialist Jan Schelhaas.

Carpe Diem Makelaardij