Verhuizen zonder zorgen!

Verhuizen is meestal een spannende en hectische tijd. Om het verhuisproces zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen is het handig om een aantal dingen op een rijtje te hebben. 5 tips van ons:


- Maak een klusplanning. Dit voorkomt chaos en zorgt voor rust in uw hoofd. Plan zorgvuldig de verhuis datum in.

(Wanneer u een verhuis bedrijf inhuurt kan het veel schelen om op een doordeweekse dag te gaan verhuizen!)


- Start een paar weken van te voren al met het inpakken en eventueel weggooien van spullen die niet mee hoeven naar het nieuwe huis. Twee weken van te voren kan je al beginnen met het inpakken van de verhuisdozen. Zet hier ook op wat er in zit, en naar welke kamer het mag. Dit scheelt je later een hoop tijd en zoekwerk.


- Vraag vrienden en familie om hulp! Vergeet niet dat het ‘oude’ huis ook netjes achter gelaten moet worden. Het is fijn om hier een schoonmaakploeg voor te hebben.


- Na de sleuteloverdracht woont u waarschijnlijk niet meteen op het nieuwe adres. De verzekering is misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch is het goed om meteen een inboedel- en opstalverzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat uw woning en alles wat daarin staat goed verzekerd is tegen schade of diefstal!


- Op de dag zelf: Maak de woning zo snel mogelijk bewoonbaar. Zet spullen meteen in de juiste kamer. Een duidelijke taakverdeling tussen de helpers zorgt er voor dat alles op rolletjes loopt. Heeft u kinderen? Laat het dan veilig en vertrouwt voelen en zorg voor herkenbare punten. Dit doe je bijvoorbeeld door de lakens op het bed hetzelfde te laten als de lakens in het oude huis.

 

 

Carpe Diem Makelaardij