Bieden vanaf, best een mooi systeem!

Bijzonder te ervaren hoe snel een woningmarkt compleet om kan zijn.

Mijn ervaring binnen de makelaardij gaat terug naar de tijd dat het geweldig ging. De woningen vlogen van de een naar de andere bewoner. Makelaars vlogen net zo hard. Met verbazing heb ik toendertijd gezien hoe nonchalant er gekeken en gesproken werd over die plek waar toch nog steeds alle levensfase voorbij kwamen.

Jouw huis. Er wordt gefeest, geslapen, geklusd, geruzied en weer goed gemaakt. Jouw huis. Het blijkt ineens te groot of te klein.

 

We kennen allemaal "het verhaal", het werd lastig en zwaarder. Het huis werd een balast of een wensdroom. Het kon niet of het mocht niet. De prijzen daalde en de gesprekken gingen veelal over "onder water".

Toen ging het om...ineens...je knippert met je ogen en het kan niet op.  Wat een fijne ervaring om mee te maken. De straten zijn weer gevuld met busjes klussers, schilders, stucadoors, dakkappelen, kunststof kozijnen, hoveniers.....

De woningprijzen stijgen en de vraag is groot. In een aantal segmenten is er een ware schaarste ontstaan. Ook in Dronten.

Je bent op zoek en leest..."bieden vanaf"...

 

 

Wij horen de reactie's, dat vinden wij ingewikkeld. Het voelt ook niet zo fijn....

Het bieden vanaf is eigenlijk een heel eerlijk proces. Alle geintresseerden krijgen de kans te kijken en te bieden.

De ondergrens is al bepaald. Een antwoord als "u biedt de spot" kan niet meer genoemd. In principe is elk voorstel boven de bieden vanaf prijs een ingang om samen met de verkopers het gesprek aan te gaan. Bij wijze van een euro boven het bieden vanaf, geeft een opening tot gesprek. Geen spot, heel open. 

Voorwaarden kunnen een belangrijk onderdeel zijn van dit proces. Heeft de verkoper haast, dan kan snelheid belangrijker zijn dan prijs. Is er juist tijd genoeg, kan een latere aanvaarding wellicht heel prettig zijn.

Wij horen veel, wat een mooie tijd voor jullie makelaars. Natuurlijk is het geweldig om mee te mogen maken hoe de woningmarkt ineens om is. Een kleine kanttekening dan. Als je makelt vanuit plezier en passie, zoals wij doen. Springen wij natuurlijk met de verkopers mee van blijheid als een woning snel verkocht wordt voor de beste prijs. 

Zeer kort daarna worden we toch nog even ontnuchterd. Het nabellen van de andere bieders, met de mededeling dat dit huis niet voor hen is weggelegd, de telleurstelling aanhoren en soms de primaire boosheid van deze telleurstelling is niet het leukste onderdeel van ons vak.

 

 

Des te meer de uitdaging om juist het leukste huis te vinden voor deze zoekers. Ben jij nieuwsgierig of jouw huis in aanmerking zou komen voor het bieden vanaf systeem? Een persoonlijke kennismaking en waardebepaling zijn altijd gratis. Bel gerust voor een afspraak 0321-311629 whats app naar 0630382667 of mail info@carpediemmakelaardij.nl 

Wellicht tot ziens

De dames van Carpe Diem Makelaardij

tekst: @NathalieMinkman 

 

Carpe Diem Makelaardij