Zes tips om uw ideale koopwoning te vinden!

De afgelopen tijd worden er veel woningen verkocht, en vaak ook snel! Dan kan het als zoeker best lastig zijn om uw ideale koophuis te vinden! Met de volgende zes tips maken we uw zoektocht een stukje makkelijker.

Tip 1: Bepaal je wensen
Een wensenlijstje geeft het nodige inzicht. Wat wilt u nu echt als het op uw droomhuis aankomt? Een rijtjeswoning of vrijstaand?
Een bestaande woning of een nieuwbouw? Denk aan oppervlakten en aantal kamers, maar bijvoorbeeld ook aan de locatie, bereikbaarheid met de auto, bouwjaar, afwerking en wensen m.b.t bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Het kan handig zijn om prioriteiten te stellen; u vind vast niet alles even belangrijk, en de meeste huizen bieden niet meteen alles wat u wenst.

Tip 2: Bepaal je budget.
Wat heeft u over voor uw woning? Is de prijs realistisch, gezien uw wensen lijst?
Het loont om vooraf alvast te kijken wat het (maximale) hypotheekbedrag is wat u kunt lenen. Binnen Carpe Diem Makelaardij kunt u terecht bij Jan Schelhaas, onze hypotheekspecialist. Neem gerust contact met Jan op om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. (06-50 644 453)

Tip 3: Zoek op Funda
maar bijvoorbeeld ook in ons huizen bestand op de website.
Wist u dat u bij ons ook een zoekopdracht kunt aanmaken? Wij slaan al uw wensen op in ons bestand en wanneer er een woning binnenkomt die aan uw wensen voldoet dan nemen we contact met u op.

Tip 4: Eerst het plaatje, dan het praatje.
Bevalt het huis niet op de foto’s die u ziet? Dan zal dat waarschijnlijk  in real lifeook niet het geval zijn. Spreekt het huis op de foto’s u aan? Plan dan een bezichtiging in!

Tip 4: Vertrouw op uw gevoel
Wat is het eerste gevoel wanneer u een woning binnenstapt?
“Voel” het huis. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar een huis koop je voor een groot deel op gevoel.

Tip 5: Verken de buurt.
Ziet u zichzelf hier al wonen, wandelen, boodschappen doen?

Tip 6: Kijk gerust een tweede keer.
Neem eventueel familie mee bij een tweede bezichtiging. Zij kijken misschien kritischer en zien misschien dingen die u zelf over het hoofd heeft gezien.

Veel succes bij het vinden van uw ideale woning, hopelijk heeft u wat aan onze tips!